Genieten van Bachcantates

Het mag weer! Om dit te vieren organiseert Cantate op de Brink in de maand september maar liefst twee Bachcantates. Op 5 september klinkt vanuit de Regenboogkerk voor de vrienden van Cantate op de Brink de cantate ‘Ich will den Kreuzstab gerne tragen’ (BWV 56). Extra bijzonder is dat de stadsdichter van Hilversum een speciaal voor deze gelegenheid geschreven gedicht voordraagt. De cantatevesper op 26 september is weer vanuit de Grote Kerk op de Kerkbrink in Hilversum. Bezoekers kunnen, na verplichte reservering, luisteren naar de cantate ‘Ich bin ein guter Hirt’ (BWV 85). De aanvang is om 16.30 uur en de toegang is gratis.

De uitvoering op 5 september is zowel voor bestaande als voor nieuwe vrienden. Dit biedt kansen voor Bachliefhebbers die graag live aanwezig willen zijn. Via de website www.cantateopdebrink.nl kunnen zij zich aanmelden als vriend. Hierna ontvangen ze een uitnodiging. De cantatevesper van 26 september is voor iedereen toegankelijk. Vanwege de beperkingen rond het aantal bezoekers is reservering vooraf via de website noodzakelijk. Vol is vol! Belangstellenden kunnen de cantatevespers ook online bijwonen. Op de website zijn de internetadressen van de beide uitvoeringen te vinden.

Uitvoerenden

De cantate van 5 september wordt uitgevoerd door het Orkest van Cantate op de Brink en de bas Florian Just. De muzikale leiding is in handen van Hanna Rijken. Heleen Weimar verzorgt een korte inleiding. Mieke van Zonneveld, stadsdichter van Hilversum, draagt het gedicht voor.
Uitvoerenden van de cantate van 26 september zijn, naast het Orkest van Cantate op de Brink: Bobbie Blommesteijn (sopraan), Elsbeth Gerritsen (alt), Mattijs Hoogendijk (tenor) en Daniël Hermán Mostert (bas). Muzikale leiding: Boudewijn Jansen. Inleiding: Sebastiaan van Eck.

Meer informatie

Het programma van het seizoen 2020-2021 met alle informatie over de uit te voeren muziek is te vinden op de website www.cantateopdebrink.nl. Ook op Facebook is het laatste nieuws over Cantate op Brink te vinden. 

Zaterdag 5 september 2020  – ‘Ich will den Kreuzstab gerne tragen’ (BWV 56) van J.S. Bach –Regenboogkerk te Hilversum en online.
Zaterdag 26 september 2020 – ‘Ich bin ein guter Hirt’ (BWV 85) van J.S. Bach
– Grote Kerk op de Kerkbrink te Hilversum en online.
16u30  tot 17u15 – reserveren verplicht, collecte na afloop. Meer informatie op www.cantateopdebrink.nl.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.