Geloofslessen voor kinderen. Wat hebben we veel geleerd!

Wie is God? Hoe heet God eigenlijk? Waar kunnen we Hem vinden? En hoe kunnen we met Hem praten?

‘Met deze vragen gingen we aan de slag en wat hebben we veel geleerd van elkaar’. Dit zeggen Aster Abrahamsen, Peter van Wesel en Anne-Mareike Schol-Wetter, organisatoren van ‘Geloofslessen voor kinderen’.

Geslaagd experiment

Dit nieuwe initiatief binnen de Protestantse gemeente Hilversum was een experiment. Kinderen vanaf groep 4 kwamen op vier zondagmiddagen bijeen om met elkaar te leren over geloven in God. Het experiment is geslaagd en de organisatoren hopen de geloofslessen een vervolg te kunnen geven.

Anne-Mareike, Peter en Aster blikken terug: ‘De geloofslessen vonden plaats in de Regenboogkerk op de zondagen in februari, direct na de kerkdienst. We begonnen met een klein clubje kinderen, dat steeds groter werd. De laatste les mocht je ook je ouders meenemen om zo te ontdekken hoe zij over God denken. Zo eindigden we met ongeveer 25 personen.

Wij hebben natuurlijk niet alleen gepraat over God. We deden ook spelletjes, knutselwerken, filmpjes en creatieve opdrachten. Zo konden we steeds meer ontdekken over God. En daarbij samen gezellig lunchen (en een beetje snoepen natuurlijk) en vergeet niet het ‘politie&boefje’ spelen voor en na de lessen.

Verschillende manieren van bidden

En wat hebben we veel geleerd van elkaar! Zo zijn mooie en filosofische vragen gesteld (‘Als God overal is, is hij dan ook in alle dieren?’) en hebben we verschillende manieren van bidden leren kennen naar aanleiding van de opmerking ‘Bidden is saai!’.

Bij de laatste les vertelden de kinderen dat ze veel plezier hadden gehad, veel hadden geleerd en bovendien nu vriendjes hadden gemaakt in de kerk. We zijn enorm dankbaar hiervoor en hopen de geloofslessen een vervolg te kunnen geven.’

Heb jij ook interesse in geloofslessen? Neem dan contact op met dominee Aster Abrahamsen, jeugdwerker Peter van Wesel of jeugdouderling Anne-Mareike Schol-Wetter.  Klik hier voor het emailadres.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.