Geld beschikbaar voor groene plannen kerken

Kerken stimuleren om aan te sluiten bij de klimaatdoelen van de Nederlandse overheid: 49% minder CO2-uitstoot in 2030 ten opzichte van 1990. Dat is het doel van ‘Groene innovatieplannen van kerken’. Een initiatief van GroeneKerken en Maatschappij van Welstand.

De twee organisatie stellen ook geld beschikbaar. Ze dagen kerken uit: maak een innovatief plan voor het verkleinen van jullie ecologische voetafdruk. Kerken met de beste ideeën ontvangen een geldbedrag van € 1.000 tot € 15.000 om hun plan te realiseren.

Uiteenlopende ideeën

Ze gaan op zoek naar vernieuwende en complete ideeën die als voorbeeld kunnen dienen voor alle kerken in Nederland. Ideeën kunnen gaan over uiteenlopende onderwerpen, zoals het betrekken van de hele gemeenschap, circulair bouwen, verbetering van bestaande concepten, veranderingen met grote impact, zichtbaar maken van verduurzaming of het verbreden van draagvlak. 

Schepping

“Geloof in God als Schepper en de zorg voor Zijn schepping zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en komen bij elkaar in een kerkgemeenschap. Daarom is duurzaamheid voor elke kerk een relevant en essentieel thema,” aldus Hanna van der Horst, projectleider GroeneKerken. 

Klik voor meer informatie hier.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.