Geef voor noodhulp Beiroet

De gevolgen van de verwoestende explosie in Beiroet, Libanon,  zijn immens. Vooral de allerarmsten hebben niet de spankracht om dit op te vangen. Het land herbergt al 1,5 miljoen vluchtelingen op 6,8 miljoen inwoners. Vervolgens kwam daar de Covid-19 pandemie bij en nu deze ramp.

Gezien de urgentie van het probleem doet de diaconie een dringende oproep voor uw financiële steun aan de slachtoffers van de grote explosie in Beiroet.

De diaconie beveelt organisaties aan die zich inzetten voor de kwetsbaarste groepen van wie het overleven in het geding is, met name de vluchtelingen (de grote wederopbouwhulp moet van de internationale gemeenschap komen):

  1. De samenwerkende hulporganisaties onder giro 555. In dit samenwerkingsverband zit o.a. KerkinActie. Ga naar giro555.nl
  2. Dorcas, deel van het Christelijk Noodhulpcluster. Dit is een samenwerkingsverband van zes organisaties met onder meer ZOA, een zeer ervaren noodhulporganisatie. Ga naar Dorcas.nl.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.