Geef niet toe aan de zuigkracht van de duisternis

Geef niet toe aan de zuigkracht van de duisternis, spoort dominee René de Reuver ons aan. ‘Laat je niet wijsmaken dat de wereld te gronde gaat. Lees niet alleen de krant maar ook de Bijbel. En laat je, net als de herders, inspireren door de belofte van het licht.’ De Reuver, secretaris van de Synode van de Protestantse kerk in Nederland, zegt dit in zijn Kerstboodschap dit jaar.

Hij schrijft: ‘Het is bijna zover: komend weekend ontsteken we de laatste adventskaars. Dan branden alle kaarsen, schijnt overal in de wereld het kerstlicht. Maar is de duisternis dan opeens overwonnen? Is de wereld op dat moment daadwerkelijk lichter geworden?

Harde werkelijkheid

Je kunt makkelijk bevangen worden door het gevoel dat Kerst vieren niets méér is dan even wegdromen uit een harde werkelijkheid. Ook met Kerst zijn veel mensen eenzaam. Er zullen mensen sterven. En de wapens zullen vast niet zwijgen. Het is mooi om Kerst te vieren, maar wint uiteindelijk toch het donker niet? Bij alle ellende ver weg en dichtbij zou je het zomaar geloven.’

Klik hier voor de tekst van de kerstboodschap van René de Reuver.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.