Geef je op voor Sint Maarten!

Op zondagmiddag 6 november is er voor alle kinderen een mooie kinderviering rondom Sint Maarten. Van 16u15 tot 17u45 in De Morgenster, Seinstraat 2 in Hilversum.

Lampionnen

Sint Maarten komt zelf langs en vertelt zijn verhaal. Uiteraard wordt er veel gezongen en lampionnen gemaakt. Eén om te gebruiken op het feest van Sint Maarten op 11 november om langs de deuren te gaan. En één lampioen om weg te geven. En aan het eind van de viering zijn er lekkere pannenkoeken.

Van te voren inschrijven is wel nodig. Gebruik daarvoor dit formulier. Doe het gelijk. En neem op 6 november mee: een stok voor de lampion en een lampje met batterijen voor de lampion.

De helft van zijn mantel

Het feest van Sint Maarten is genoemd naar Martinus van Tours, geboren in Rome in de 4e eeuw. Hij werd soldaat en ging naar Gallië. Toen hij bij de stadspoort een bedelaar zag liggen, gaf hij hem de helft van zijn mantel. Zo deelde hij warmte en liefde. Later werd Maarten bisschop. Het feest van Sint Maarten op 11 november gaat over ‘ontvangen en delen’. Kinderen gaan dan langs de deuren met hun lampionnen.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.