Gebed om ontferming nu vrede verder weg lijkt dan ooit

De Raad van kerken schrijft op zijn website: ‘In deze duistere tijd, waarin vrede verder weg lijkt dan ooit, zijn we als christenen geroepen de hoop levend te houden en ons gebed gaande. Maar soms zijn we sprakeloos en vinden we geen woorden voor wat leeft in ons hart. Dan kunnen we de woorden van anderen spreken. Met het oog op de oorlog in Israël en Gaza schreef Justin Welby, aartsbisschop van Canterbury, het gebed ‘Heer ontferm U’.’

Welby bidt voor de families die rouwen, voor jonge mannen en vrouwen die zich klaarmaken voor het front, voor de burgerbevolking in Israël, Gaza en de Westelijke Jordaanoever, voor gewonden en voor hen die levenslang littekens zullen dragen, voor dokters en hulpverleners die hun eigen leven op het spel zetten, voor wie in hun hart woede voelen en geweld met geweld beantwoorden, voor vredestichters. Klik hier voor het gebed.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.