Gebed en noodhulp voor Noord-Afrika

Meedogenloos en ongekend hard troffen twee natuurrampen het noorden van Afrika: afgelopen weekend de aardbeving in Marokko en slechts een paar dagen later de allesverwoestende storm in Libië. In beide landen zijn steden en dorpen weggevaagd. De treurige teller staat op vele duizenden doden, gewonden en vermisten. Minstens zoveel mensen zijn hun huis kwijt, dakloos en ontheemd.

Op de website van de Protestantste Kerk in Nederland staat een gebed dat dominee Karin van den Broeke schreef voor de nood in Noord-Afrika. Klik daarvoor hier.

Noodhulp

Kerk in Actie is een noodhulpactie gestart voor Noord-Afrika. Op de website staat: ‘In Marokko werken we samen met twaalf protestantse kerken, onder andere in Marrakech. Graag delen we hun oproep om bij te dragen aan noodhulp: voedselpakketten, medische hulp en onderdak. In het rampgebied in Libië helpt Kerk in Actie via een Deense humanitaire organisatie. Omdat de waterleidingen kapot zijn, is er dringend behoefte aan water. Maar ook hier zijn voedsel, kleding en bijvoorbeeld luiers nodig.’

Bijdragen voor de noodhulp kunnen worden gestort op het rekeningnummer van Kerk in Actie NL89 ABNA 0457 457 457 o.v.v. Noodhulp, of doneer online

Hilversum

In Hilversum is Centrum Al Amal, net als tientallen andere Marokkaanse gemeenschappen in ’t Gooi, een inzamelingsactie gestart voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.