Focus op zinvol gebruik van kerkgebouwen

Binnen de Protestantse Kerk groeit het besef dat bij het ontwikkelen van een toekomstvisie op kerkgebouwen de focus veeleer ligt op zinvol gebruik en hergebruik. Het afstoten van kerkgebouwen ligt steeds minder voor de hand. Dit bleek afgelopen weekend tijdens Generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland.

Speelruimte

De Synode besprak de brochure ‘Speelruimte gezocht’. De brochure stimuleert gemeenten om op een zinvolle manier naar de mogelijkheden van het eigen kerkgebouw te kijken. Scriba René de Reuver: “De centrale vraag is: hoe kunnen onze kerkgebouwen worden ingezet als instrument voor toekomstgericht kerk-zijn?“

Gemeente Hilversum

Daarnaast is er een ontwikkeling gaande bij de overheid. De overheid stimuleert het lokaal ontwikkelen van een gemeenschappelijke visie op religieus erfgoed. En wel gezamenlijk: de burgerlijke overheid èn kerkgenootschappen. Ook de gemeente Hilversum ontwikkelt momenteel een kerkenvisie en is met de verschillende kerken in de mediastad in gesprek.

Klik voor hier voor de brochure ‘Speelruimte gezocht’

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.