Films 40dagentijd

In deze 40dagentijd voor Pasen brengt Filmtheater Hilversum in samenwerking met de Protestantse gemeente Hilversum en de Oud-katholieke parochie St. Vitus een cyclus met films over lijden en opoffering. Iedere film wordt ingeleid en kort nabesproken.

  • Dinsdag 3 maart, 13.30 en 20.00 uur: A Hidden Life. Gebaseerd op ware gebeurtenissen. A Hidden Life is het verhaal van de onbezonnen held, Franz Jägerstätter, die in de Tweede Wereldoorlog weigert om voor de nazi’s te vechten.
  • Dinsdag 10 maart, 13.30 en 20.30 uur: The Name of the Rose. Na een mysterieus sterfgeval in een klooster denken de monniken dat dit het begin van de nieuwe Apocalyps is. En dat terwijl ze binnenkort bezoek krijgen van belangrijke geestelijke leiders. Ze vragen daarom hulp van de monnik William of Baskerville.
  • Dinsdag 17 maart, 13.30 en 20.30 uur: The Two Popes. Deze historische dramafilm is gebaseerd op de abdicatie van paus Benedictus XVI en de verkiezing van paus Franciscus in 2013.
  • Dinsdag 24 maart, 13.30 en 20.30 uur: Das schweigende Klassenzimmer. Tijdens een bezoek aan een bioscoop in West-Berlijn zien de Oost-Duitse scholieren Theo en Kurt in 1956 schokkende beelden over de Hongaarse opstand in Boedapest. Ze besluiten een gebaar te maken uit solidariteit: tijdens een les houden ze een minuut stilte.
  • Dinsdag 31 maart, 13.30 en 19.45 uur: The Green Mile. Verfilming van een roman van Stephen King over het leven – en wachten op de dood – in een Amerikaanse gevangenis.
  • Dinsdag 7 april, 13.30 en 20.30 uur: voorpremière Corpus Christi. Een twintigjarige jeugddelinquent droomt van een carrière als priester, maar met zijn strafblad maakt Daniel geen kans.

Locatie: Filmtheater Hilversum, Herenplein 5. Met de bonnen uit Kerkbrink krijgt u 1 euro korting op de entree.Meer informatie in de filmkrant van het Filmtheater: https://www.filmtheaterhilversum.nl/uploads/Februari2020.pdf

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.