Felicitaties bij eenwording NGK en GKv

Bij de opening van de vergadering van de generale synode op 21 april jongstleden sprak scriba René de Reuver een felicitatie uit bij de eenwording van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt en de Nederlandse Gereformeerde Kerken.

Onlangs besloten de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt en de Nederlands Gereformeerde Kerken om vanaf 1 mei a.s. samen verder te gaan als Nederlandse Gereformeerde Kerken. De gecombineerde synode/landelijke vergadering van Zoetermeer bekroonde dit unaniem genomen besluit met een kerkdienst waarin ook het avondmaal werd gevierd. Zij gaan samen verder als ‘kinderen van één Vader’. 

Veel bewondering

De Reuver: ‘We feliciteren de zusters en broeders van deze kerken met dit samengaan. Met veel bewondering heb ik de voortgang gezien waarbij zij tot deze hereniging gekomen zijn. Waar wij als hervormden, gereformeerden en lutheranen 40 jaar over deden, hebben onze gereformeerde zusters en broeders in 5 jaar voltooid. En dan ook nog met een unaniem besluit. Dat was bij onze hervormde voorgangers wel anders. Een bijzondere bijkomstigheid is dat de geboortedag van de nieuwe Nederlandse Gereformeerde Kerken precies dezelfde is als die van onze kerk: 1 mei, 19 jaar na 2004.’

Klik hier voor de gehele tekst die De Reuver uitsprak.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.