Feestelijke Paascantate van J.S. Bach

Op 10 april laat Cantate op de Brink weer van zich horen. Bachliefhebbers kunnen dan via een livestream genieten van de cantate ‘Christ lag in Todesbanden’, BWV 4 van J.S. Bach. Deze feestelijke cantate is geschreven voor Eerste Paasdag en gebaseerd op een paaslied van Luther.

Heel tevreden

Het lijkt erop dat Bach zelf heel tevreden was over deze compositie, hij heeft hem in elk geval meerdere malen uitgevoerd. De cantate, die uitgevoerd wordt vanuit de Regenboogkerk in Hilversum, is door iedereen via een livestream mee te maken. De aanvang is om 16.30 uur. De uitvoering blijft na afloop enkele weken beschikbaar via www.cantateopdebrink.nl.

Uitvoerenden zijn: instrumentaal ensemble van Cantate op de Brink, Marjon Strijk (sopraan), Tobias Segura Peralta (alt), Mattijs Hoogendijk (tenor), Kees Jan de Koning (bas). De muzikale leiding is in handen van Harry van Berne. Machteld van Woerden verzorgt een korte inleiding.

Meer informatie

Het programma met alle informatie over de uit te voeren muziek staat op de website www.cantateopdebrink.nl. Ook op Facebook is het laatste nieuws over Cantate op de Brink te vinden. 

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.