Is Friend4Friend iets voor jou?

Je trekt een half jaar gemiddeld 4 uur per week samen met een andere jongere op en leert elkaar kennen door samen iets te doen voor een ander.

Je kiest zelf wat je gaat doen

Met z’n tweeën ga je aan de slag voor een bestaand project of werk je aan een eigen idee. Je kiest samen wat je gaat doen. Om de 6-8 weken eten we samen, doen iets leuks en wisselen ervaringen uit. We brengen je in contact met een persoon of organisatie die je kan helpen je droom in werk, opleiding of vrijetijd waar te maken. Denk aan het samen organiseren van een zaalvoetbaltoernooi, helpen bij creatieve workshops in een zorgcentrum, helpen bij de Voedselbank, helpen bij het poppodium, een wijkcentrum, musea of… verzin het maar!

Wij sluiten jouw project met elkaar af met een feestelijke bijeenkomst en jullie ontvangen dan het Europees Certificaat voor Vrijwilligerswerk.

Meld je aan!

Friend4Friend zoekt jou – ongeacht opleiding of afkomst – om mee te doen. Stichting Present gaat jouw duo’s begeleiden. Neem contact met op en meld je aan via coordinator@presenthilversum.nl.

Wat is Friend4Friend precies?

Samen in duo’s gaan jongeren in Hilversum met elkaar aan de slag. Aan de slag voor maatschappelijke projecten. De duo’s bestaan uit jongeren waarvan een van hen een jonge statushouder is of een jongere in kwetsbare positie. Een half jaar trekken de jongeren met elkaar op begeleid door het programma Friend4Friend. In Hilversum wordt het programma mogelijk gemaakt door een samenwerking van de gemeente Hilversum en de diaconie van de Protestantse gemeente Hilversum (PgH).

Het programma Friend4Friend begint in verschillende gemeenten van de grond te komen. In Hilversum start het programma al in februari. Friend4Friend is opgezet voor jongeren in de leeftijd van 14 tot en met 27 jaar en in het bijzonder voor:

  • jonge statushouders die nog niet zo lang in Nederland zijn
  • jongeren met een lichamelijke of psychische beperking en
  • andere jonge Nederlanders.

Friend4Friend benadert jongeren op een persoonlijke manier via scholen, sportverenigingen, kerken, social media en door gebruik te maken van enthousiaste Friend4Friend jongeren die vrienden of klasgenoten uitnodigen om ook mee te doen.

Friend4Friend is een initiatief van het Oecumenisch Stichting voor Maatschappelijk Activeringswerk (OSMA). Een actie in het kader van het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd van de overheid. OSMA is verbonden met het landelijk netwerk van de Raad van Kerken. Meer informatie over het project, dat al in een aantal steden in Noord-Holland draait: www.Friend4Friend.nl

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.