Expositie groeiende kerststal Adilia Jansma

Vanaf de Advent tot het feest van Drie koningen is de kerststal van keramiste / pottenbakster Adilia Jansma-Hennipman te bewonderen in de Bethlehemkerk. De stal bestaat uit gedraaide elementen van keramiek.

De basis van de kerststal is reeds jaren geleden gelegd. Bezoekers van de Levende Adventskalender hadden eerder al de primeur van een ‘ruwe versie’. In een interview met het Nederlands Dagblad kwam de vraag of ze ook christelijk gerelateerde werkstukken maakt. Uiteraard kwam de kerststal in wording ter sprake en sierde het kribje met de os vervolgens zelfs de voorpagina. De coronatijd bood de tijd om de stal in alle rust verder uit te werken. Het was echter lastig om het ‘grote publiek’ mee te laten genieten. Daarom extra mooi dat de stal dit jaar wel te bewonderen is.

Telkens worden nieuwe schaapjes en engelen ‘geboren’

Tijdens de donkere dagen werkt Adilia weer verder aan de stal. Regelmatig worden er nieuwe schaapjes en andere elementen ‘geboren’… Geïnteresseerden kunnen onderdelen van de stal kopen, mits de basis maar in tact blijft. In overleg is er van alles mogelijk. Zelfs het maken van een eigen stal behoort tot de mogelijkheden.

Wil je Adilia volgen? Dit kan op Facebook en Instagram op Atelier Achterom. Of door te kijken op haar website www.atelierachterom.jouwweb.nl. Een bezoek aan haar atelier kan op afspraak door te bellen naar 06-22316596.

Bethlehemkerk, Loosdrechtseweg 263 Hilversum

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.