Datum

woensdag 31 januari 2024
Expired!

Tijd

20:00 - 22:00

Labels

Bethlehemkerk,
De Morgenster,
Diependaalse kerk,
Grote Kerk,
Regenboogkerk,
Vitamine G

ZinCafé Filmavond

Op woensdag 31 januari om 20u00 vertoont het ZinCafé de documentaire ‘Camino, een zelfportret in twee miljoen stappen’Het ZinCafé Hilversum is een initiatief van de Protestantse gemeente Hilversum in samenwerking met de Bibliotheek Hilversum en de Raad van Kerken Hilversum.

Er is een toenemende belangstelling voor het maken van pelgrimstochten. In Nederland worden oude pelgrimspaden herontdekt en komen er nieuwe paden bij zoals Ons Kloosterpad in Brabant en de Walk of Wisdom rond Nijmegen.

Wandelaar komt terug als pelgrim

Eén van bekendste klassieke pelgrimsroutes is de Camino naar Santiago de Compostella in Spanje. Het aantal pelgrims is de afgelopen jaren zo toegenomen, dat er op sommige plekken bijna ‘filevorming’ ontstaat. In de documentaire Camino, een zelfportret in twee miljoen stappen ontmoeten we Martin de Vries, die in 68 dagen van het Franse Le Puy-en-Velay naar Santiago loopt. Hij vertelt ook wat het ritueel van de pelgrimage met hem gedaan heeft: Ik ging als wandelaar en kwam terug als pelgrim.

Voorafgaand aan de documentaire houdt Erik van Halsema, PgH-predikant een korte inleiding. Na afloop is er een gesprek over het ritueel van de pelgrimage en het pelgrim-zijn als levenshouding. De entree bedraagt €5,- inclusief een consumptie.

De avonden van ZinCafé Hilversum zijn van 20u00 -22u00 in Bibliotheek Hilversum ‘s-Gravelandseweg 55, 1217 EH Hilversum. Voor meer informatie: Hennie Burggraaff via dit mailadres.

Tags:

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.