Datum

zaterdag 17 september 2022
Expired!

Tijd

14:00 - 16:00

Labels

De Morgenster

Walk & talk Extra

Op zaterdag 17 september is er een extra Walk & Talk, de tweewekelijkse zondagse natuurwandeling vanuit De Morgenster aan de Seinstraat in Hilversum Noord. Deze keer op zaterdag en extra lang: van 14u00 tot 16u00.

Deze keer niet de natuur rondom De Morgenster maar een wandeling door het Laarder Engen. De start is wel bij De Morgenster met de fiets. Voor deze ene keer wel van te voren opgeven bij Hans van Vliet in verband met de drankjes. Klik hier voor het mailadres.

Laarder Engen

De Laarder Engen vormen een landschap uit de tijd van de schilder Anton Mauve. Er zijn kleine bloemrijke akkers met traditionele gewassen zoals boekweit, rogge, wintergerst, haver, voederwikke en stoppelknol. Er worden ook delen beheerd door particulieren en door de SOLL (Stichting Oude Landbouwgewassen Laren). Hier pleisteren in de winter en in de trektijd grote groepen vinkachtigen. De engen bieden een schitterend uitzicht op het dorp Laren. Imposant zijn de twee solitaire eikenbomen langs het Schuilkerkpad. Ooit waren alle Gooise dorpen volledig omringd met dit engenlandschap.

Tags:

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.