Datum

zondag - zondag 04 - 18 juni 2023
Expired!

Labels

diaconaal

Thermometeractie voor getroffen Malawi

De diakenen van de PgH adopteren de financiële actie voor Malawi die onder anderen gestart is door Katinka van Buuren, lid van de Bethlehemkerk. Katinka woont momenteel in het door noodweer getroffen land. Zij verblijft in het rampgebied en werkt als zendeling voor Youth With A Mission (YWAM) in Zomba.

Cycloon Freddy

Zij laat weten dat de cycloon Freddy eind maart enorm heeft huisgehouden in Malawi: ‘Het Nederlandse nieuws laat het amper zien, maar het is hartverscheurend om te zien hoe mensen alles kwijt zijn. De schade is enorm. De officiële cijfers van de Malawiaanse overheid melden 564.239 mensen (rond de 127.000 huishoudens) die hun huis kwijt zijn, 511 doden, 533 vermissingen en 1.724 mensen verwond. Naar waarschijnlijkheid zijn het er nog meer. Ook de landbouw is zwaar getroffen en de oogst van zeker 200.000 hectare is verloren gegaan terwijl het bijna oogsttijd was.’ Zij maakte een korte video. Klik daarvoor hieronder.

In alle kerken van de PgH wordt voor de actie gecollecteerd op 11 en 18 juni. Het is ook mogelijk een gift over te maken op rekeningnummer: NL04 RABO 0373 7117 86 t.n.v. Diaconie Protestantse gemeente Hilversum onder vermelding van ‘Hulp aan Malawi’.

Klik voor meer informatie hier.

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.