Datum

dinsdag 21 maart 2023
Expired!

Tijd

10:30 - 12:00

Labels

Regenboogkerk

Terug naar huis – Expositie Henk Pietersma

Van zondag 19 maart tot en met zondag 14 mei exposeert Henk Pietersma in de Regenboogkerk. Pietersma is beeldend kunstenaar. Hij maakt autonome tekeningen, schilderijen en objecten. In zijn werk gaan grafische, tekenachtige en schilderkunstige elementen samen, met gevoel voor schoonheid in vorm en kleur. De inhoud van het werk wordt meestal ontleend aan kernbegrippen uit de Bijbel.

Terug naar huis

Het werk van Pietersma heeft een geheel eigen en onderscheidende signatuur. Het speelt op de grens van abstractie en figuratie, met een krachtige eenheid tussen grafische en picturale aspecten. De acrylverf op paneel toont een rijke kleurtoepassing, vaak met toevoeging van middelen als lood, leisteen, bladgoud.

De expositie omvat twintig werken uit de serie ‘Terug naar huis’ naar aanleiding van het Hogepriesterlijk gebed in Johannes 17. De expositie is te zien in de Regenboogkerk na de kerkdienst op zondag en op dinsdagmorgen tussen 10u30 en 12u00 uur, of op afspraak via dit mailadres.

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.