Datum

maandag 31 oktober 2022
Expired!

Protestantse Lezing en Proeverij in Utrecht: Zinnig Zoeken

Op maandag 31 oktober 2022 vindt de jaarlijkse Protestantse Lezing plaats. Deze keer is de lezing een speciale editie van het succesvolle Jacobidebat, een initiatief van de Utrechtse community ViaJacobi. Tijdens dit debat gaan we in gesprek over secularisatie, sporen van zingeving in de samenleving, nieuwe vormen van zingeving en welke rol het christendom daarin speelt. 

Sprekers zijn ds. René de Reuver, scriba generale synode & Annemiek Schrijver, o.a. presentator van het tv-programma De Verwondering en hoofdredacteur van het gelijknamige tijdschrift. De avond wordt gepresenteerd door Elbert Smelt, o.a. leadzanger van de populaire christelijke band Trinity, presentator van kinderprogramma’s en de podcast Kerk&Ik.

’s Middags vindt er een proeverij van nieuwe vormen van christendom plaats (zie hieronder). Deze wordt georganiseerd door Pauline Weseman (journalist voor o.a. Trouw en Volzin) en Johan Roeland (VU). Van deze proeverij komen ’s avonds elementen terug. O.a. neemt Pauline Weseman deel aan het panelgesprek tijdens het debat.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

 

Tags:

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.