Datum

dinsdag 19 september 2023
Expired!

Tijd

20:00 - 22:00

Presentatie ontwerp herinrichting Kerkbrink

Op dinsdag 19 september presenteert de Gemeente Hilversum het ontwerp voor de herinrichting van de Kerkbrink. De presentatie start om 20u00 en is in de Grote Kerk aan de Kerkbrink. Naderhand is er een periode van drie weken voor reacties. Iedereen is uitgenodigd de presentatie bij te wonen.

In 2021 besloot de Gemeenteraad om de Kerkbrink anders in te richten. Het is de bedoeling dat de Kerkbrink een ‘plek wordt die alle dagen en seizoenen aangenaam en levendig is’, zo staat te lezen op de website BouwenaanHilversum. ‘Een plek die de identiteit van Hilversum uitdraagt. Zowel de cultuurhistorie van de Kerkbrink als de identiteit van Hilversum als Mediastad. Op deze plek komen Museum Hilversum, de Grote Kerk, de horeca en de Gooische Brink samen. De Kerkbrink wordt flexibel ingericht, zodat het geschikt is voor verschillende doeleinden en met aandacht voor klimaatverandering’, aldus de website.

Beeld vanuit de kerk

De verschillende belanghebbenden zijn bij de planvorming betrokken, waaronder ook de Grote Kerk. Onlangs bezocht wethouder Arno Scheepers de kerk om de Kerkbrink ook vanuit de kerk te bekijken. Diverse inspraak- en informatierondes later wordt nu op 19 september het meest definitieve ontwerp gepresenteerd.

Ga voor meer informatie naar bouwenaanhilversum.nl/kerkbrink

Tags:

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.