Datum

zondag 05 november 2023
Expired!

Tijd

16:15 - 17:45

Labels

De Morgenster

Kinderviering Sint Maarten

Op zondagmiddag 5 november is er een kinderviering rondom Sint Maarten in De Morgenster. Vanaf 16u15 uur zijn kinderen en ouders welkom tot en met 17u45.

Pannenstaart

Karin Timmerman laat weten: ‘Sint Maarten komt langs en vertelt zijn verhaal, we gaan zingen over het licht delen in de duisternis, en we maken een lampion en misschien wel twee; één om weg te geven en één voor jezelf voor 11 november, het feest van Sint Maarten. Tot slot eten we natuurlijk nog even een pannenstaart en proberen we de lampion uit in het donker.’

‘We horen graag wie kunnen komen en dus wensen we spoedige inschrijving met dit formulier. Wat je mee kan brengen is je eigen stok met lampje incl. batterijen die in je lampion hangt.’

De helft van zijn mantel

Het feest van Sint Maarten is genoemd naar Martinus van Tours, geboren in Rome in de 4e eeuw. Hij werd soldaat en ging naar Gallië. Toen hij bij de stadspoort een bedelaar zag liggen, gaf hij hem de helft van zijn mantel. Zo deelde hij warmte en liefde. Later werd Maarten bisschop. Het feest van Sint Maarten op 11 november gaat over ‘ontvangen en delen’. Kinderen gaan dan langs de deuren met hun lampionnen.

De Morgenster, Seinstraat 2 Hilversum

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.