Datum

donderdag 07 december 2023
Expired!

Tijd

10:00 - 11:30

Labels

Bethlehemkerk

Instuif Bethlehemkerk: Sinterklaas door de eeuwen heen

Elke eerste en derde donderdag van de maand van 10u00 – 11u30 uur is er instuif in de Bethlehemkerk. Een ieder is van harte welkom en kan zo maar binnenlopen.

Sinterklaas door de eeuwen heen

Donderdag 7 december komt Henk Butink uit Wilnis met het onderwerp ‘Het Sinterklaasfeest door de eeuwen heen’. Butink: ‘In een boeiende presentatie – in beeld en geluid – wordt het duidelijk hoe het feest hier is gekomen en hoe het zich heeft ontwikkeld. We gaan naar de bron van het feest. Naar Myra (nu Demre) waar Nicolaas bisschop was en naar Bari in Apulië waar hij sinds 1087 begraven ligt. We zien hoe het feest de wereld over is gegaan. Bij ons werd het een ‘hardnekkig’ volksfeest dat de aanval van de Reformatie, de Verlichting en zijn achterneef Santa Claus heeft doorstaan.’
Donderdag 21 december is er geen instuif. Er is op dinsdagmiddag 19 december weer een kerstmiddag voor senioren in de Bethlehemkerk.

Graag van te voren aanmelden bij Henny de Vries via 035-6213309.

Tags:

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.