Datum

dinsdag 18 april 2023
Expired!

Tijd

19:30 - 22:00

Labels

diaconaal

Samen tegen armoede: ‘Durf te delen!’

De Protestantse gemeente Hilversum en Stichting Present Hilversum organiseren samen een Stand Up voor de strijd tegen armoede in Hilversum. De Stand Up, onder de naam ‘Durf te delen!’ is op dinsdagavond 18 april om 20u00 in de Bethlehemkerk. De bijeenkomst is bedoeld voor mensen uit alle kerken en parochies in Hilversum en voor vertegenwoordigers van lokale hulporganisaties.

Er kan gezamenlijk veel meer

In Hilversum zijn tal van kerken en organisaties actief op het terrein van armoedebestrijding. En al die organisaties beschikken elk over kennis en deskundigheid, betrokkenheid en goede wil. Natuurlijk is er tussen al die organisaties sprake van contact en uitwisseling en van samenwerking. Maar de organisatoren van de Stand Up / Durf te delen zijn ervan overtuigd dat gezamenlijk nog veel meer kan.

Recent tekenden de landelijke organisaties Present, SchuldHulpmaatje, HipHelpt, TijdVoorActie en JobHulpmaatje de samenwerkingsovereenkomst ‘Keten van Hoop’. Dit met het doel om de hulp te versterken aan mensen die te maken hebben met armoede. Hiermee geven zij uitwerking aan een van de aanbevelingen in het rapport ‘Armoede in Nederland 2020-2022’. Onlangs verscheen dit rapport waarin wordt bepleit te investeren in een verdere verdieping van de samenwerking op het gebied van armoedebestrijding.

Keten van Hoop

Carla van der Vlist, voorzitter van ‘Keten van Hoop’, geeft deze avond een aanzet tot meer lokale samenwerking met inspirerende voorbeelden uit de praktijk in andere plaatsen. Monique Postma, Stichting Urgente Noden in Nederland, zal ingaan op de mogelijkheden die een lokaal, Hilversums, noodfonds, biedt voor verdere samenwerking. Vervolgens gaan alle aanwezigen zelf aan de slag om in verschillende werkvormen te komen tot een voorstel hoe met elkaar in Hilversum de strijd tegen armoede te versterken. Aan het einde van de avond zullen nieuwe en concrete nieuwe stappen zichtbaar woorden.

dinsdag 18 april, Bethlehemkerk, Loosdrechtseweg 263 Hilversum van 20u00 uur tot 22u00. Inloop en ontmoeting vanaf 19.30 uur. Aanmelden via deze link. Nadere informatie via e-mail: diaconaal werker Dieuwertje Zantingh en Miranda Hoff van Stichting Present Hilversum.

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.