Datum

dinsdag 20 december 2022
Expired!

Tijd

19:30

‘Hilversum in Gesprek’ met Marcel Poorthuis

Op dinsdag 20 december om 19u30 is Marcel Poorthuis te gast tijdens de maandelijkse talkshow ‘Hilversum in Gesprek’, een initiatief van het Hilversumse Filmtheater. Hij wordt geïnterviewd door auteur en econoom Arjo Klamer. Aansluitend om 21u00 uur vertoont het Filmtheater Poorthuis’ keuzefilm ‘Fill the Void’ van regisseur Rahma Burhstein.

Prof. Marcel Poorthuis is aangesloten bij de wijkgemeente rondom De Morgenster en parochiaan van de H.Hart-H.Josephparochie in Hilversum-Noord. Poorthuis nam onlangs afscheid van de Universiteit Tilburg als hoogleraar in de interreligieuze dialoog. Tal van publicaties staan op zijn naam, waaronder de onlangs genomineerde uitgave ‘De moderne theologen’.

Dialoog tussen religies

Het Gesprek zal gaan over de erfenis van de Joodse traditie en de wijze waarop ze doorwerkt in andere religies en de geseculariseerde wereld. Wat kunnen we leren van het verhaal van Mozes ? Hoe beïnvloedt het Joodse gedachtegoed ons schuldbesef en ons gevoel van verantwoordelijkheid? Poorthuis heeft zijn wetenschappelijke carrière gewijd aan de dialoog tussen religies. Arjo Klamer wil in dit gesprek van hem weten waar deze dialoog toe leidt.

Klik hier voor meer informatie over het gesprek met Marcel Poorthuis. Klik hier voor zijn keuzefilm.

Tags:

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.