Datum

zondag 17 maart 2024
Expired!

Tijd

20:15

Labels

De Morgenster

Het Orakel door LEKS compagnie

Het Orakel is een theatraal ritueel; 22 gedichten, 14 staties, en een mens op zoek naar een God in zichzelf, in een hedendaags passiespel. Het Orakel combineert de Via Crucis van Liszt met ‘groet God’, een dialoog in verzen tussen mens en God van Eva Gerlach en Sasja Janssen, tot een muziektheatrale performance.

De Via Crucis is een werk van grote verstilling. En onlosmakelijk verbonden met het goddelijke. De 14 staties van deze kruisweg worden tot de essentie teruggebracht. Hymnen en op Bach geïnspireerde koralen worden gecombineerd met unisono zang. Zie ook https://youtu.be/kylRjBnQaiU

Bescheidenheid is hier een eerste voorwaarde, want de boodschap is belangrijker dan de boodschapper. Het Orakel laat een onvermijdelijke en actuele dialoog zien, op de kruisweg tussen eeuwigheid en vergankelijkheid. Gevangen tussen houvast en doel wil de mens ontsnappen aan het ongrijpbare mysterie, en verbeeldt zich een god naar eigen evenbeeld.

En als dan niets nog zeker is, rest ons enkel de zekerheid van het niets.

Meer informatie over LEKS compagnie staat op hun website of kijk alvast een fragment van Het Orakel op YouTube. Entree bedraagt € 10,- (kaarten verkrijgbaar voor aanvang aan de deur, alleen contant. Een kaartje reserveren en bestellen kan via e-mail naar Hans Zwagemaker).

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.