Datum

woensdag 04 mei 2022
Expired!

Herdenkingsbijeenkomst 4 mei gemeente Hilversum

De gemeente Hilversum nodigt Hilversummers uit om aanwezig te zijn bij de Herdenkingsbijeenkomst op 4 mei. Ter herdenking van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, oorlogssituaties en vredesoperaties.

De herdenking start in Theater Gooiland om 18u30. Burgemeester Gerhard van den Top en Geraldien von Frijtag Drabbe Künzel voeren het woord. Von Frijtag Drabbe Künzel is de auteur van het boek ‘Stad op drift, Hilversum tijdens de Duitse bezetting’.

Aansluitend is er een stille tocht naar het verzetsmonument in het Rosarium, waar ‘Signaal Taptoe’, twee minuten stilte en het Wilhelmus klinken. Stadsdichter Charlotte de Raad draagt een gedicht voor. De herdenking wordt afgesloten met een defilé waarbij de mogelijkheid wordt geboden om bloemen en kransen te leggen. De Raad van Kerken zal namens kerken in Hilversum een krans leggen.

Theater Gooiland: Luitgardeweg 12 Hilversum
Rosarium: Boomberglaan Hilversum.

Voor meer informatie klik hier.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.