Datum

zaterdag 09 september 2023
Expired!

Labels

Bethlehemkerk,
De Morgenster,
Regenboogkerk

Feestelijke start kerkelijk seizoen

Traditiegetrouw wordt in verschillende PgH-kerken het nieuwe kerkelijke seizoen feestelijk geopend. Zowel tijdens de kerkdiensten op zondag, als op de zaterdag daarvoor. Het seizoen start nu nog afzonderlijk in De Morgenster, Bethlehemkerk en Regenboogkerk. Per 1 januari vormen deze wijkgemeenten één geloofsgemeenschap.
Het startweekend is dit jaar op 9 en 10 september. Hetzelfde weekend als Open monumentendag. Op zaterdag 9 doen verschillende kerken in Hilversum aan de monumentendag mee. Klik daarvoor hier.

Regenboogkerk

De Regenboogkerk houdt op het plein voor de kerk op 9 september een Zomerfestival met diverse kraampjes waar speelgoed, plantenstekjes, boeken en ook heerlijke taartjes te koop zijn. Voor de kinderen is er een springkussen. Zij kunnen zich ook laten schminken. De opbrengsten zijn voor het goede doel: het Klus Klooster Hilversum. 9 september van 13u00 tot 16u30.

De Morgenster

Op 9 september is er om 16u00 in De Morgenster een Open Podium met muziek, gedichten en verhalen. Vorig jaar was dat een groot succes. Talenten van binnen en buiten De Morgenster kunnen zich weer aanmelden. Graag uiterlijk 6 september bij Ries de Winter via dit mailadres.
Die avond is er een Potluck-diner. Ieder neemt iets mee, bijvoorbeeld een salade, quiche, toetje of ander favoriet gerecht. Een lekker pak sap of flesje wijn meebrengen, kan natuurlijk ook. De coördinatie is in de vertrouwde handen van Joke Verrij. Zij zorgt ervoor dat iedereen van een gevarieerd diner kan genieten. Graag van te voren even contact opnemen met Joke via dit mailadres.

Bethlehemkerk

Na afloop van de Monumentendag is er in de Bethlehemkerk op zaterdagmiddag een vervolg op het grasveld naast de kerk. Er is ruimte om met elkaar bij te praten over de afgelopen zomerperiode. Bij mooi weer is er een gezellige borrel en aansluitend de jaarlijkse barbecue. De uitslag van de langste zonnebloem-wedstrijd wordt bekend gemaakt, als ook een overzicht van alle inzendingen. Ook kan een nieuwe expositie in de Bethlehemkerk bekeken worden van kunstenares Marthy Boer.

De Morgenster, Seinstraat 2 Hilversum
Bethlehemkerk, Loosdrechtseweg 263 Hilversum
Regenboogkerk, Nassaulaan 22 Hilversum

Tags:

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.