Datum

donderdag 20 juli 2023
Expired!

Tijd

10:00 - 12:00

Labels

Bethlehemkerk

Expositie Beeldhouwwerk Kees Schipper

Kees Schipper exposeert deze zomer met zijn beelden in de Bethlehemkerk. De tentoonstelling is nog te zien tot de startzondag in september tijdens de open kerk op donderdagochtend van 10u00 tot 12u00 en uiteraard op de zondagen.

Schipper, lid van de Bethlehemkerk, werkte aanvankelijk als tekenaar-constructeur, en later als productieleider in de Sociale -Werkvoorziening in Hilversum en Amsterdam. Beeldhouwen is een van zijn hobbies.

God schiep ook mij

Over de tentoonstelling zegt hijzelf: ‘U kent het verhaal allemaal. In den beginne schiep God de hemel en de aarde. De aarde was woest en leeg. Nog voor de eerste mens er was schiep God, het land, de zeeën, het gebergte, de vulkanen, en het gesteente. Op de zesde dag van de schepping  schiep God de mens. Het begon met Adam en Eva en vele miljarden jaren later schiep God ook MIJ. God gaf mij de inspiratie om het gesteente dat hij miljarden jaren eerder geschapen heeft, opnieuw te ontdekken en te bewerken. De vorm van de steen is ooit door God zelf in de steen aangebracht. Als beeldhouwer hoef je deze dus alleen maar  in de steen opnieuw te ontdekken en vorm te geven. Op de expositie ziet u het resultaat.

Bethlehemkerk, Loosdrechtseweg 263 1215 JV Hilversum

Tags:

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.