Datum

zondag 19 maart 2023
Expired!

Labels

diaconaal

Diakenen collecteren voor noodhulp Syrië

Op zondag 19 maart collecteren de diakenen van de PgH-kerken voor Syrië. Op 6 februari zijn Turkije en Syrië getroffen door een allesverwoestende aardbeving. Daar kwamen later nog zware aardbevingen overheen.

Betrouwbare netwerken

Na de bloedige burgeroorlog, gevolgd door een diepe economische crisis, treft deze ramp de mensen in Syrië extra hard. De Verenigde Naties schat in dat circa 5,3 miljoen mensen in Syrië hulp nodig hebben. Wil de hulp hen goed bereiken, dan zijn bestaande, betrouwbare netwerken van cruciaal belang. De kerken zijn bij uitstek – en al eeuwenlang – diep geworteld in de gemeenschappen.

Kerk in Actie kan directe hulp bieden aan de slachtoffers in Syrië, omdat de organisatie daar al jarenlang goede banden heeft met de kerken en diaconale organisaties. De steun van Kerk in Actie loopt via de Raad van Kerken in het Midden-Oosten, waarbij Anglicaanse, Syrisch-Orthodoxe, Griekse, Armeense en evangelische kerken zijn aangesloten. De collecte van de Hilversumse diakenen komt geheel ten goede aan de de hulp die Kerk in Actie biedt aan de slachtoffers in Syrië.

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.