Datum

zondag - zaterdag 15 - 21 oktober 2023
Expired!

Labels

diaconaal

Diakenen collecteren voor noodhulp Armeniërs

Op 27 september viel het leger van Azerbeidzjan de regio Nagorno-Karabach binnen. De regio hoort officieel bij Azerbeidzjan, maar de inwoners zijn in overgrote meerderheid Armeens. Veel Armeense inwoners hebben sindsdien het gebied verlaten, uit angst voor ‘etnische zuivering’.

Zondag 15 oktober

Via ACT Alliance, het wereldwijde netwerk waar Kerk in Actie lid van is, biedt Kerk in Actie humanitaire hulp aan mensen die de enclave zijn ontvlucht naar Armenië. Op dit moment wordt in kaart gebracht wat er allemaal nodig is, daarna zal de hulpverlening grootschalig op gang komen. ‘Op dit moment is er het meest behoefte aan huisraad, beddengoed en een klein geldbedrag voor de eerste levensbehoeften’, vertelt Dick Loendersloot, noodhulpcoördinator bij Kerk in Actie. ‘Maar de nood is groot. We houden de situatie nauwlettend in de gaten.’

In alle PgH-kerken wordt op 15 oktober gecollecteerd voor noodhulp aan de ontheemden uit Nagorno-Karabach. Het is ook mogelijk het initiatief te steunen door een gift over te maken op IBAN NL04 RABO 0373 7117 86 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Hilversum, onder vermelding van ‘noodhulp Armeniërs’.

Tags:

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.