Datum

zondag - zaterdag 09 - 15 april 2023
Expired!

Labels

diaconaal

Diakenen collecteren voor Moldavië

Op Eerste Paasdag 9 april collecteren de diakenen van de Protestantse gemeente Hilversum voor ouderen in kinderen in verlate dorpen in Moldavië. Daarmee ondersteunen zij het werk van Kerk in Aktie in Moldavië.

Door de werkloosheid en de armoede in Moldavië zien veel mensen geen andere mogelijkheid dan een baan te zoeken in het buitenland. Dat heeft desastreuze gevolgen voor de samenleving. In sommige dorpen wonen alleen nog ouderen en kinderen. Kerken willen er voor deze ouderen en kinderen zijn, maar hebben weinig geld en weinig actieve kerkleden.

Ouderen en kinderen

Via partnerorganisaties ondersteunt Kerk in Aktie kerkelijke gemeenten met training, advies en financiën bij het opzetten van lokale diaconale initiatieven. Zo worden kinderen en jongeren getraind om steun te geven aan en op te komen voor ouderen in hun eigen dorp. Zowel de jongeren als de ouderen zijn hier enthousiast over. Jongeren zien wat ze kunnen betekenen voor anderen, waardoor hun eigenwaarde stijgt. De ouderen zijn blij met de hulp en de aandacht die ze krijgen, want zij zijn vaak eenzaam.

Om ouderen en jongeren in Moldavië de zorg en aandacht te geven die niemand anders hen biedt, is de collecte in de PgH-kerken op zondag 9 april a.s. bestemd voor hulp aan Moldavië. Het is ook mogelijk de gift over te maken op rekeningnummer: NL79 RABO 0373 7117 86 t.n.v. Diaconie Protestantse gemeente Hilversum onder vermelding van ‘hulp aan Moldavië.

Klik hier voor meer informatie.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.