Datum

zondag 27 augustus 2023 - zaterdag 02 september 2023
Expired!

Labels

diaconaal

Collecte transport hulpgoederen Oekraïne

De collecte in de PgH-kerken van zondag 27 augustus aanstaande is bestemd voor transport van hulpgoederen naar Oekraïne. De ingezamelde en aangekochte goederen worden door Kees van Doorn en zeven andere chauffeurs naar Hongarije gebracht. Vandaaruit zal het met busjes naar Oekraïne worden getransporteerd.

Het chauffeursteam doet dit geheel belangeloos voor de Stichting Kinderen in Nood uit Bussum. De opbrengst van de collecte wordt voornamelijk gebruikt voor diesel voor de vier vrachtauto’s en voor tol.

Oezjhorod

Het team vertrekt in de nacht van zondag 10 op maandag 11 september 2023. Via Duitsland en Oostenrijk hoopt het dan dinsdagmorgen in Hongarije aan te komen. De vrachtwagens worden vervolgens op dinsdagmiddag en woensdagmorgen gelost. Als de situatie veilig is reist het team woensdagmiddag 13 september verder naar de plaats Oezjhorod in Oekraïne. Het is de bedoeling om daar het distributiepunt te bekijken waaruit alle goederen verder Oekraïne in worden verspreid.

De volgende ochtend wordt dan vanuit Hongarije de terugreis aanvaard. Vrijdagavond 15 september hoopt het team weer terug te zijn in Ankeveen. De reis is via Facebook te volgen via: 4 Trucks vol hulpgoederen.

Het is ook mogelijk een gift over te maken op rekeningnummer: NL04 RABO 0373 7117 86 ten name van Diaconie Protestantse gemeente Hilversum onder vermelding van ‘Humanitair Transport 2023’.

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.