Datum

donderdag 23 maart 2023
Expired!

Tijd

19:30

Choral Evensong

Hilversum wordt een nieuw kerkelijk initiatief rijker. In het najaar begint een serie van Choral Evensongs onder auspiciën van de Hilversumse Raad van kerken. Elke vierde donderdag van de maand om 19u30 in de St Vituskerk aan het Melkpad. Te beginnen op 24 november.

Het initiatief is nog in wording. Details worden later bekend gemaakt. Wel is er al een provisorische website in de lucht. Klik daarvoor hier. Verschillende koren en verschillende voorgangers zullen de evensongs verzorgen.

Aantrekkelijke en geliefde vorm

De Choral Evensong is overgewaaid uit Engeland en wordt op veel plaatsen in Nederland gehouden. Het blijkt een aantrekkelijke en geliefde vorm van vieren te zijn voor veel mensen. Dat komt met name doordat het vele zingen van Engelse chants/psalmen en hymnen, met hun zo eigen stijl en sfeer, appelleren aan een mate van sereniteit en heiligheid. Rituelen, liturgische vormen en veel (koor)muziek dragen bij aan het streven naar schoonheid en ook de al dan niet gezongen gebeden verhogen het gevoel in hemelse sferen te verkeren. Kwaliteit van zang en voordracht worden dus ook nagestreefd.

Tags:

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.