Datum

zaterdag 07 januari 2023
Expired!

Tijd

16:30 - 17:15

Driekoningenoptocht bij Cantate op de Brink

Op 7 januari 2023 klinkt in de Grote Kerk de prachtige cantate ‘Sie werden aus Saba alle kommen’ (BWV 65) van J.S. Bach. Ook voert het orkest ‘The Arrival of the Queen of Sheba’, uit de opera Solomon van G.F. Händel uit.

Driekoningenlied

Kinderen worden uitgenodigd om mee te lopen in een Driekoningenoptocht door de kerk en hiervoor een eigen kroon mee te nemen. Ze zingen, samen met alle bezoekers, een speciaal Driekoningenlied. De aanvang is om 16u30. De toegang is vrij, na afloop is een collecte. De Vrienden van Cantate op de Brink trakteren, ter gelegenheid van het nieuwe jaar, buiten op glühwein en chocomel. Voor meer informatie zie de website.

De Bachcantate is geschreven voor het feest van Epifanie, de verschijning van Jezus aan de drie Koningen. Deze ‘wijzen uit het oosten’ volgden de ster van Bethlehem die hen de weg wees. Tijdens de Driekoningenoptocht beelden de kinderen dit uit. Een extra mooie gelegenheid voor ouders en grootouders om hun (klein)kind(eren) mee te nemen.

Uitvoerenden

Uitvoerenden zijn: Stefan Kennedy (tenor) en Christiaan Peters (bas), het Dudok Kamerkoor en het orkest van Cantate op de Brink. De muzikale leiding is in handen van Harry van Berne. Heleen Weimar verzorgt een korte inleiding, waarbij speciale aandacht is voor de aanwezige kinderen.

Tags:

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.