Datum

zaterdag 15 april 2023
Expired!

Tijd

16:30 - 17:15

Bachcantate ‘Am Abend aber desselbigen Sabbats’ – BWV 42

Bachcantate over angst, bescherming en vertrouwen

Op zaterdagmiddag 15 april 2023 klinkt op de Kerkbrink in de Grote Kerk de cantate ‘Am Abend aber desselbigen Sabbats’ (BWV 42) van J.S. Bach. De aanvang is om 16u30. De toegang is vrij met na afloop een collecte.

Bach schreef de cantate voor de eerste zondag na Pasen. Het eerste deel bestaat uit een lieflijke Sinfonia. Verondersteld wordt dat hij hiermee de recente paasgebeurtenissen in herinnering wilde houden. De vier zangsolisten voeren hierna in wisselende bezetting vier tekstdelen van de cantate uit, waarin ze de boodschap uitdragen niet bang te zijn want ‘waar twee of drie in Christus’ naam bijeenzijn, zal hij hen beschermen’. De cantate sluit af met een slotkoraal gebaseerd op de alom bekende tekst ‘Verleih uns Frieden gnädiglich’.
Op het programma staat eveneens als extra vocaal werk ‘Er heisset Friedefürst’ van G.H. Stölzel.

Vier solisten

Uitvoerenden zijn: Saejeong Kim (sopraan), Lieke Geraats (alt), Gerben Houba (tenor), Daniël Hermán Mostert (bas),  Bach Cantorij Baarn en het orkest van Cantate op de Brink. De muzikale leiding is in handen van Boudewijn Jansen. Machteld van Woerden verzorgt een korte inleiding op de cantate.

Klik hier voor meer informatie.

 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.