Datum

maandag 06 februari 2023
Expired!

Tijd

19:30 - 21:15

Labels

De Morgenster

Augustinus Academie

Het begon afgelopen najaar als experiment. In de parochie H.Hart-H.Joseph in Hilversum Noord startte de Augustinus Academie. Een leerhuis waarin mensen met elkaar actief bijbelteksten lezen uit verschillende vertalingen en daarnaast bekijken wat kerkvader Augustinus over de tekst te zeggen heeft.

Theologie-hoogleraar Marcel Poorthuis en Joep Mourits begeleidden de avonden. De aanpak bleek in een behoefte te voorzien. Vandaar dat de Augustinus Academie binnenkort start met zes nieuwe avonden.

Augustinus Academie

Het initiatief wordt breder getrokken. Ook Erik van Halsema, predikant van De Morgenster, en Elroy Kaak, pastor van de H.Hart-H.Joseph-parochie, sluiten aan. De avonden staan open voor iedereen die bijbelteksten met elkaar wil lezen en bestuderen. Deze keer gaan de avonden over parabels. Wat zien we in deze verhalen als we verschillende vertalingen horen? En hoe kijken Augustinus en Paulus naar deze vertellingen?

De zes avonden zijn van 19u30 tot 21u15 in de Drie Berken in de tuin van de parochie H.Hart-H.Joseph aan het Dr. Cuypersplein. Om de twee weken, te starten op 24 januari. Deelname is gratis. Materiaal wordt per e-mail verstrekt, wel zelf bijbel meenemen. Opgave van te voren bij Margreet van der Camp via dit e-mailadres. Klik hier voor het programma.

Tags:

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.