Datum

zondag 04 februari 2024
Expired!

Tijd

15:00

Labels

Bethlehemkerk

Armenian & European Sacred songs

Het concert ‘Armenian & European Sacred songs’ verbindt met geestelijke muziek twee verschillende werelden. Enerzijds liederen die voor ons gehoor de zo vertrouwde klanken van de Europese muziek biedt. Muziek van componisten als Schubert en Mozart met hun warme, kleurrijke harmonieen.

Anderzijds aandacht voor het kroonjuweel van de Armeense Liturgie: de ‘sharakan’ (Armeens: շարական,). Mystieke, liturgische liederen die worden gebruikt tijdens de Heilige Mis van de Armeense Apostolische Kerk. De melodieën lijken boven de aarde te zweven, als een herinnering aan vervlogen tijden. Melodieën die je voeren naar licht en reinheid.

Het concert wordt verzorgd door de Armeense sopraan Ruzanna Nahapetjan. Al vele jaren in Nederland woonachtig en actief op vele concertpodia. De orgelbegeleiding wordt verzorgd door Christ Vergouwen.

Zondag 4 februari, 15.00 uur, Bethlehemkerk, Loosdrechtseweg 263, 1215 JV  Hilversum. Entree € 15,-.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.