Erik van Halsema beschikbaar als scriba AK, nu nog een preses

Dominee Erik van Halsema is beschikbaar als scriba van de Algemene Kerkenraad als blijkt dat er voor 1 september aanstaande zich geen kandidaten voor het scribaat hebben gemeld. Han Monsees, interim scriba, is bereid zijn tijdelijke rol als secretaris van de kerkenraad te verlengen tot 1 september.

Dit bleek tijdens de Algemene Kerkenraad op 26 april in De Morgenster. De positie van scriba is vacant nadat scriba Jan Verdam in september afscheid nam na een maximale bestuursperiode. Van Halsema hoopt dat door zijn aanbod kandidaten voor het voorzitterschap eerder bereid zullen zijn de functie van preses van de Algemene kerkenraad op zich te nemen. Momenteel fungeert Van Halsema als plaatsvervangend voorzitter van de kerkenraad nadat Richard Hoff in september vorig jaar voortijdig terugtrad. De termijn van Van Halsema als plaatsvervanger loopt in augustus af.

Bovenwijks

Marya de Haas, voorzitter van de wijkkerkenraad van De Morgenster, liet weten dat haar kerkenraad akkoord is met de kandidatuur van zijn wijkpredikant mits Van Halsema geen andere bovenwijkse taken meer hoeft te vervullen. Dit betekent dat een andere predikant Van Halsema zal moeten opvolgen als redactielid van Kerkbrink.

De Algemene kerkenraad sprak zijn grote waardering uit voor de toezegging van Van Halsema die op zijn beurt de leden opriep kandidaten voor te dragen voor het voorzitterschap. Ook de toezegging van Han Monsees kreeg grote bijval.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.