Energietoeslag weggeven via diaconie

Arm of rijk: bijna iedereen krijgt in november en december 190 euro energietoeslag ongeacht de hoogte van het stroom- en gasverbruik.

Sommige huishoudens hebben die compensatie hard nodig, terwijl anderen weinig of niets van de crisis merken. Toch ontvangen ook zij, of ze het nu nodig hebben of niet, de energietoeslag. Het is niet mogelijk om de energiecompensatie van de overheid te weigeren. Ieder huishouden krijgt de twee keer 190 euro hoe dan ook gestort op zijn bankrekening of verrekend met het termijnbedrag.

De energietoeslag niet echt nodig?

Het College van Diakenen van de Protestantse gemeente Hilversum roept mensen op het bedrag of een deel daarvan te storten op de bankrekening van de Centrale Diaconie onder vermelding van ‘energietoeslag’. De diaconie zal de ontvangen giften vervolgens verdelen over Voedselbank Gooi- en Vechtstreek, Schuldhulpmaatje, Stichting Leergeld en het Warme Kamers project van het Leger des Heils.

Het rekeningnummer van de Diaconie Protestantse gemeente Hilversum is: IBAN NL04 RABO 0373 7117 86. Alvast bedankt voor de gift.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.