Een nieuwe thuiskerk

Welke gebouwen worden de nieuwe thuiskerken van de Protestantse gemeente? De werkgroep gebouwen moet hierover uiterlijk 1 april advies uitbrengen aan de algemene kerkenraad.

Om tot een advies te komen kijkt de werkgroep onder meer naar de bouwtechnische staat van de kerkgebouwen en mogelijkheden om te verbouwen. Voor dit laatste heeft de commissie contact met de architecten.

In alle gebouwen staat een orgel. In welke conditie verkeren de orgels en zijn ze bijvoorbeeld verplaatsbaar. Niet iedere gemeenschap zal (altijd) gebruik maken van een orgel.

Belangrijke aspecten als parkeermogelijkheden, aantal kerkgangers dat op zondag naar de kerk komt en de diversiteit en aantallen activiteiten – ook doordeweeks – worden meegenomen in het advies.

Om een goede thuiskerk te kunnen zijn, is het tot slot belangrijk om ons te buigen over de vraag wat we nodig hebben om de lofzang gaande te houden. Is het gebouw een thuis voor elke gemeenschap?

 

Meer informatie over het tijdpad besluitvorming leest u hier.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.