Een hoopvolle cantate bij het begin van de Advent

Op 2 december 2023 klinkt in de Grote Kerk op de Kerkbrink de cantate ‘Bereitet die Wege, bereitet die Bahn (BWV 132) van Johann Sebastian Bach. Het orkest speelt ook de ‘Pastorale’ uit het ‘Concerto di Natale’ van A. Corelli. De aanvang is om 16u30. Toegang is vrij met collecte na afloop,

Bach componeerde de cantate voor de vierde zondag van de Advent. De tekst is een oproep tot voorbereiding op de komst van de Messias, die de zonden van de wereld zal vergeven en vrede zal brengen. De cantate is geschreven voor een klein ensemble. Er is geen openingskoor, maar de prachtige recitatieven en aria’s van de vier solisten maken dit ruimschoots goed. Zoals gebruikelijk bij Cantate op de Brink kunnen alle aanwezigen het slotkoraal meezingen. 

Uitvoerenden

Uitvoerenden zijn: Elise van Es (sopraan), Julia Mech (alt), Gerben Houba (tenor), Christiaan Peters (bas) en het orkest van Cantate op de Brink. De muzikale leiding is in handen van Hanna Rijken. Christiaan Boers verzorgt een korte inleiding.

Meer informatie

Het programma van het seizoen 2023-2024 met alle informatie over de uit te voeren muziek is te vinden op de website www.cantateopdebrink.nl. Ook op Facebook is het laatste nieuws over Cantate op de Brink te vinden. 

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.