Eén God, één Schepper en toch legio godsdiensten?

Er zijn legio levensbeschouwingen en godsdiensten onder onze hemelkoepel. Hoe kunnen we dan spreken van één God en van één Schepper? En hoe kunnen we, ondanks al die levensbeschouwingen en godsdiensten elkaar vinden in de samenleving? Dit zijn vragen die Rianne ten Voorde in het komend Bijbelcafé aan de orde stelt. Zij neemt ons mee in de wereld van interreligieuze dialoog. Klik hier voor de livestream op woensdag 17 februari om 20u00.

Rianne ten Voorde is als voorganger-pionier verbonden aan de Hilversumse geloofsgemeenschap Vitamine G. Zij begon haar werkzame bestaan als (eind)redacteur van achtereenvolgens kinderboeken, televisieprogramma’s, websites en tijdschriften. Toen ze 30 was, ging ze theologie studeren, een bachelor aan de Christelijke Hogeschool Ede en een master aan de Vrije Universiteit.

Leergemeenschap Pionieren

Naast haar werk voor Vitamine G is ze betrokken bij onderzoeksprojecten aan de VU en de Theologische Universiteit Kampen. Deze projecten hebben vrijwel allemaal een link met praktische theologie, missiologie, religiewetenschappen en interreligieuze/-levensbeschouwelijke dialoog. Rianne draagt ook bij aan de landelijke Leergemeenschap Pionieren van de PKN, waar ze verantwoordelijk is voor het kernthema ‘kerk-zijn ontdekken’.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.