Ds. Trijnie Bouw nieuwe preses generale synode

Gemeentepredikant ds. Trijnie Bouw is door de synode van de Protestantse Kerk in Nederland benoemd als haar nieuwe preses. Ze volgt ds. Marco Batenburg op die deze voorzittersfunctie de afgelopen jaren heeft vervuld.

Trijnie Bouw (59) is gemeentepredikant in Zaltbommel. Als predikant heeft ds. Bouw verschillende protestantse gemeenten gediend en in het verleden was zij actief voor het jeugd- en jongerenwerk van de Nederlandse Hervormde Kerk respectievelijk de Samen op Weg-kerken.

“De kerk ervaar ik als een geschenk. Ik hoop heel erg dat we vitaal en met vreugde kerk kunnen zijn, ook in deze tijd.” Ze beseft dat dat voor veel gemeenten niet makkelijk is. “Kerken worden kleiner en er komt veel op de schouders van een kleinere groep terecht. Als preses wil ik eraan bijdragen om hen te ontzorgen, zodat ze toch met vreugde kerk kunnen zijn.”

Als kerk een teken van hoop zijn, dat is het verlangen van de nieuwe preses. “Die hoop moeten we als kerk blijven uitdragen en voorleven, vooral in een tijd dat de samenleving en de wereld voor grote uitdagingen staan. Als je probeert te leven in liefde tot God en de naaste, doet dat wat in je omgeving. Dan kun je als kerk je roeping volbrengen.”

Meer informatie over haar benoeming lees je op de website van de PKN. Lees de toespraak van ds. Trijnie Bouwin de synodevergadering van 19 april 2024.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.