Ds. Coen Wessel naar Raad van Kerken

Per 1 april is ds. Coen Wessel de nieuwe algemeen secretaris van de Raad van Kerken in Nederland. De oecumene heeft al lang zijn hart. “Ik hoop dat kerken elkaar nog beter leren kennen, en meer verbonden raken. Daar lever ik graag mijn bijdrage aan.”

“De oecumene heeft mijn hart. Ik werk graag op het snijvlak van theologie, politiek en cultuur.” Hij vindt het mooi om te zien dat de samenwerking tussen christenen op vele niveaus groeit. “Het is belangrijk dat kerken elkaar onderling nog beter leren kennen en meer verbonden raken.”

Coen Wessel (1960) studeerde theologie aan de Universiteit van Amsterdam. Vanaf 1988 was hij gemeentepredikant van de Protestantse Gemeenten Heerenveen en Haskerdijken, en de laatste 12 jaar van de Protestantse Gemeente Hoofddorp. In beide plaatsen was hij ook voorzitter van de plaatselijke raad van kerken.

De Raad van Kerken in Nederland is een samenwerkingsverband van 19 kerkgenootschappen en kent een groeiende samenwerking met MissieNederland en SKIN (Samen Kerk in Nederland). Daarnaast treden de lidkerken in de Raad gezamenlijk op ten dienste van de samenleving, onder meer in contacten met de overheid en met maatschappelijke en religieuze organisaties.

Kennismaken met ds. Coen Wessel kan tijdens de Oecumenelezing van de Raad van Kerken in Nederland op vrijdag 12 april.

 

Bron: pkn.nl

 

 

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.