Dromen kerk 2030

Hoe ziet de kerk in Hilversum er in 2030 uit? Of liever nog: hoe droom jij over geloven in Hilversum over tien jaar? Prikkelende vragen die een zestal ‘ver-denkers’ zichzelf stellen en aan andere leden van de Protestantse gemeente Hilversum. 

De ver-denkers willen dromen, visioenen en scenario’s verzamelen en delen. Zo dragen zij bij aan keuzes die de PgH gaat maken over de toekomst van protestants Hilversum, onder meer vanuit het Beleidsplan 2020 en verder.

Droom je mee? Neem contact op via 2030@protestantshilversum.nl. De ver-denkers zijn Peter den Uil, Jessica Rebel, Marijke van Grafhorst, Anke Liefbroer, Meindert Commelin en Jan Willem Meinsma.


 

Pinksterfestival 2030

Honderden mensen lopen rond op de Kerkbrink in Hilversum op maandag 10 juni 2030. Het geluid van muziek vermengt zich met de flarden van gesprekken. Af en toe schateren de aanwezige kinderen van de lach om het toneelstuk wat wordt opgevoerd op het bordes van het museum.  

Hoe gaat deze droom verder?

 

Ontmoetingsplek voor buurten en wijken

De kerken staan beter in verbinding met de buurt. Juist vanwege het feit dat de kerk ook voor andere doeleinden gebruikt wordt is het een ontmoetingsplek geworden in de verschillende buurten en wijken. Het christelijk geloof wordt daarbij praktisch vormgegeven: een luisterend oor bieden voor mensen die daar behoefte aan hebben, hulpacties voor initiatieven dichtbij en ver weg worden vanuit de kerk georganiseerd en bekend gemaakt in de buurt zodat ook buurtbewoners kunnen deelnemen. Meer dan ooit is er in verschillende kerken ook aandacht voor bezinning. In sommige kerken worden meditaties georganiseerd en is er een ruimte waar je je even terug kunt trekken, een kaarsje op kunt steken voor iemand, even uit de hectiek van alledag kunt ontsnappen. In elke kerk wordt veel muziek gemaakt.

 

Kerkbrink Alive

De zon staat helder aan de hemel boven de Kerkbrink midden in Hilversum op zaterdag 25 mei 2030. De warmte van de stralen is voelbaar op het grote terras. Het is gezellig druk met mensen die wat zitten te drinken en te praten. Verschillende stalletjes met zelfgemaakte spullen om te verkopen voor een goed doel. Twee jongeren proberen luid aandacht te vragen voor hun reis naar Oeganda. Ik ben net in Hilversum komen wonen met mijn vrouw en kinderen en zit aan een tafeltje met Jan. Hij is begin zeventig.
Een groep kinderen komt al dansend en zingend uit één van de gebouwen. Mijn jongste dochter danst op ons af en blijkt hem te kennen “Dag, Jan, ben jij er morgen ook weer?”

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.