Dominee Aalt Visser: bijstand in pastoraat Grote Kerk

Onlangs is dominee Aalt Visser gestart met pastorale werkzaamheden in de wijkgemeente van de Grote Kerk. Hij neemt daarmee werkzaamheden over van dominee Wim Moehn die aan de Protestantse Theologische Universiteit eveneens werkzaam is als bijzonder hoogleraar ‘geschiedenis gereformeerd protestantisme vanwege de Gereformeerde Bond’.

Zimbabwe

In de nieuwsbrief van de Grote Kerk stelt Visser zich voor. ‘Na mijn studie theologie in Utrecht werd ik in 1978 gemeentepredikant in Nieuwland en Oosterwijk, waarop een zestal gemeenten volgden: Wierden, Putten, Voorthuizen, Apeldoorn, Garderen (in combinatie met Bussum). Daarnaast zijn mijn vrouw en ik twee keer uitgezonden naar Zimbabwe namens de GZB. Van 2007-2012 was ik daar als docent Oude Testament betrokken bij de opleiding van predikanten en evangelisten in de ‘Reformed Church of Zimbabwe’ en van 2017-2020 aan het zelfde Seminarie als docent Missiologie.
Bestuurlijk was ik onder meer actief als voorzitter van de ‘Stichting Shaare Zedek’ (Medical Center Jeruzalem) en van het Centrum voor Israël Studies (CIS). Ook was ik een tijd lang betrokken als docent bij de cursus Pastoraal Psychologische Hulpverlening/Toerusting.’

Na zijn emeritaat in 2020 is Visser in de St. Jansgemeente te Gouda actief geweest als predikant voor structurele hulpdiensten tot 1 januari van dit jaar. Daarnaast was Visser in 2022 verbonden aan de wijkgemeente Zenderkerk te Huizen voor bijstand in pastoraat en catechese.

Bijstand in het pastoraat

Visser: ‘Vanaf 1 juli hoop ik onder u bijstand in het pastoraat te verlenen. Het bezoekwerk zal met name de ouderen in de gemeente betreffen. Incidenteel zal ik ook in andere situaties pastorale bijstand verlenen, in overleg met de wijkpredikant en/of kerkenraad.’

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.