Diependaalse kerk

Hervormde wijkgemeente Diependaal
Diependaalselaan 138
1214 KE Hilversum
www.diependaalsekerk.nl
diependaalsekerk@protestantshilversum.nl

De wijkgemeente Diependaal is een evangelisch-confessionele gemeente. Wij hechten aan het goede uit zowel de evangelische als de confessionele traditie en staan met beide benen op de grond als mensen die leven in de cultuur van de 21e eeuw, met alle vragen en uitdagingen die daarbij horen. Wij geloven dat het evangelie van Jezus Christus nog steeds actueel is, omdat God zelf ons daarin tegemoet komt.

Kerkdiensten
De kerkdienst heeft een centrale rol in de Diependaalse kerk. Naast de gewone zondagse diensten zijn er bijzondere diensten met Kerst, Pasen, Hemelvaartsdag en Pinksteren. Daarnaast zijn er gezamenlijke vieringen met Vitamine G en de Bethlehemkerk.

Door de week
Door de week zijn er diverse activiteiten in de Diependaalse kerk. Veel gemeenteleden nemen deel aan het kringwerk. Op de Bijbelkring bespreken we een schriftgedeelte of thema. Over (belijdenis-)catechese kan te allen tijde worden overlegd met de predikant.

De Diependaalse kerk en Vitamine G werken samen bij een aantal activiteiten. Er zijn gezamenlijke Gemeente Groei Groepen. Deze komen samen bij mensen thuis. Onder de naam ‘A Taste of Christmas’ organiseren we een kerstmarkt voor de buurt.

We leven met elkaar mee en bidden voor elkaar. Samen spreken we over geloofs- en levenszaken.

Het koor ‘Diependaal Vocaal’ werkt mee aan bijzondere kerkdiensten, zoals Kerst en Pasen. Plaatsen waar gezelligheid en saamhorigheid centraal staan zijn de Fancy Fair, de Boekenmarkt en de fietsclub. 

Open en gastvrij
De wijkgemeente Diependaal is een open gemeenschap. We heten gasten van harte welkom en staan open voor iedereen die mee wil doen. Voor mensen die meer willen weten over het christelijk geloof is er de mogelijk mee te doen met een Alpha-cursus.

Kerkgebouw
Een groot aantal vrijwilligers is sterk betrokken bij het onderhoud en de openstelling van het kerkgebouw. Het gebouw is eigendom van de Stichting Diependaal.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.