Diakenen vragen om klimaatpetitie te ondertekenen

De diakenen van de Protestantse gemeente Hilversum vragen leden van de PgH om de klimaatpetitie te ondertekenen. De petitie is een onderdeel van de klimaatpelgrimstocht. Klik voor de petitie hier.

Van 30 september tot 11 oktober komt de oecumenische klimaatpelgrimstocht door Nederland, onder de titel ‘Gewoon gaan!’ De tocht startte in augustus in Polen. Ongeveer 30 pelgrims zijn vanuit daar op weg naar de 26ste Wereld klimaatconferentie in Glasgow in november. Onderweg vragen ze aandacht voor het klimaat.
De pelgrimstocht wordt in Nederland georganiseerd door Vastenactie en GroeneKerken in samenwerking met plaatselijke kerken.

Aansluiten bij de pelgrimstocht

Kerken, andere groepen en personen kunnen zich aansluiten bij de pelgrimstocht. Zo komt er meer aandacht voor de bescherming van het klimaat, zowel binnen als buiten de kerk. Dit kun je doen:

  • Loop een etappe mee met de pelgrims. Meld je hiervoor aan via deze link. Per dag kunnen er maximaal 60 personen met de pelgrims meelopen. 
  • Onderteken de klimaatpetitie. De pelgrims nemen een petitie mee op hun tocht door Nederland. Je kunt deze petitie zelf ondertekenen of namens jouw kerk. Klik hier om te ondertekenen
  • Op 10 oktober kun je meedoen met een landelijke Klimaatmars van Amsterdam Zuidoost naar Hoofddorp. Bij deze etappe kunnen er maximaal 300 personen deelnemen. Ook hiervoor kun je je aanmelden via deze link.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.