Diakenen: Diaconale activiteiten versterkt

De diakenen van de Protestantse gemeente Hilversum zien dat de diaconale activiteiten na de covidperiode versterkt zijn. Onder meer door de inzet van de nieuwe diaconaal werker Dieuwertje Zantingh, alsook door de samenwerking tussen de meeste PgH-gemeenten. Verbindingen met organisaties in het sociale domein zijn eveneens sterker geworden. Dit staat te lezen in het jaarverslag 2022 van het College van Diakenen.

Vluchtelingen uit Oekraïne

Extra aandacht in het verslag krijgt de steun aan vluchtelingen. De diakenen schrijven: ‘In maart kwamen de eerste vluchtelingen uit Oekraïne aan in Hilversum. De diaconie heeft direct geld beschikbaar gesteld voor hulp. Vooral in het begin van die periode is door gemeenteleden actief deelgenomen aan hulpacties. Hoewel er financieel ruimte was gemaakt werd de hulp vooral praktisch ingestoken, zoals inzamelingsacties voor kleding, koffers (de kledingkast voor de vluchteling) en fietsen en helpende handen bij opbouw en organisatie. Het beschikbaar gestelde geld werd vooral ook daarvoor besteed.’

Verder biedt het verslag een indrukwekkend overzicht van de diaconale activiteiten, evalueert de samenwerking tussen de diakenen van de verschillende PgH-gemeenten en blikt vooruit. Klik hier voor het verslag.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.