Diakenen collecteren voor noodhulp Pakistan

De diakenen van de PgH collecteren op 9 oktober voor noodhulp in Pakistan. In augustus werden ca. 33 miljoen mensen in Pakistan getroffen door de heftigste regens ooit. Men spreekt van een ‘monstermoesson’. Grote overstromingen waren het gevolg, een derde deel van het land staat onder water. Er zijn meer dan 1.200 doden te betreuren, een derde van de slachtoffers is kind.

Vooral in het arme zuiden en zuidwesten zijn miljoenen mensen op de vlucht geslagen. De oogsten zijn vernietigd, er heerst hongersnood. Meer dan een miljoen huizen zijn verwoest of zwaar beschadigd, en vee is verdronken. Infectieziekten gaan nu hun tol eisen, met name diarree en malaria.

Voedselpakketten en voer voor vee

De diakenen vragen om een royale gift voor de slachtoffers van de overstromingen. De opbrengst van de collecte gaat naar Kerk in Actie die via haar partnerorganisaties in Pakistan direct noodhulp biedt door te voorzien in onmiddellijke levensbehoeften. Gezinnen krijgen voedselpakketten en inwoners van getroffen dorpen krijgen voer voor hun vee.

Steun de collecte zondag 9 oktober via de collecte in de kerk of maak de gift over op rekeningnummer NL04 RABO 0373 7117 86 t.n.v. Diaconie Protestantse gemeente Hilversum, o.v.v. Noodhulp Pakistan.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.